Η Αντιπροσωπεία Δεληκούρα

 

1887       Η επιχείρηση ΔΕΛΗΚΟΥΡΑ αρχίζει την δράση της στην Ελληνική αγορά, με έδρα τον Βόλο και με πρώτη της δραστηριότητα τις μεταφορές στον χώρο της Θεσσαλίας. Ιδρυτής ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ  Χριστοδ. ΔΕΛΗΚΟΥΡΑΣ, από τους πρώτους Ηπειρώτες που εγκατέλειψαν την πολύπαθη Ήπειρο και εγκαταστάθηκαν στον Βόλο στο τέλος του 19ου αιώνα.

1935       Η επιχείρηση με εμπορική πλέον δράση σε εδώδιμα και αποικιακά προϊόντα μεταβιβάζεται στους υιούς του, με την επωνυμία Ν. Χ. ΔΕΛΗΚΟΥΡΑ ΥΙΟΙ. Μετά τον πόλεμο οι αδελφοί ΔΕΛΗΚΟΥΡΑ από τον χώρο των εδώδιμων & αποικιακών προϊόντων μεταπηδούν στον χώρο των βιομηχανικών, είτε ως αντιπρόσωποι είτε ως έμποροι διανομείς.

1975       Την επιχείρηση διαδέχεται η Ν. Σ. ΔΕΛΗΚΟΥΡΑΣ & ΣΙΑ με εταίρους τον εγγονό του πρώτου ιδρυτή, Νικόλαο Στεφ. Δεληκούρα και τις αδελφές του. Χαρτοφυλάκιο η εισαγωγή & η εμπορία βιομηχανικών προϊόντων.

Μία από τις δραστηριότητες είναι και η δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου τοπικών εμπορικών συνεργατών διάθεσης των λιπαντικών της Γαλλικής εταιρίας, UNIL OPAL.

Έκτοτε η επιχείρηση συνεχίζει την δράση της μέχρι τις ημέρες μας για την αναγνώριση των πιστοποιημένων ποιοτικά λιπαντικών UNIL OPAL και με την βοήθεια ενός δίκτου 20 & πλέον συνεργατών σε όλη τη Ελληνική αγορά.

2012       Η επιχείρηση συμπληρώνει τα 125 χρόνια διαδοχικής δράσης & συναλλαγών χάρις της επιμονής της στην ίδια βασική φιλοσοφία: προσφορά προϊόντων & υπηρεσιών αποδεδειγμένης ποιότητας.

 

N_Σ_ΔΕΛΗΚΟΥΡΑΣ  Ν. Σ. ΔΕΛΗΚΟΥΡΑΣ & ΣΙΑ

9ο χλμ Βόλου – Λάρισας  ΤΘ 783  38500 Βόλος

Τηλ: 2421 0951 64 & 65

Fax: 2421 0951 61

e-mail: delicour@unil-opal.gr